Modet man inte trodde skulle komma – Falska fräknar

Modet varierar inte bara när det gäller kläder och accessoarer, utan även smink och hår. Något som var något förvånande för många med naturliga fräknar, var trenden med falska sådana. Många älskar sina naturliga fräknar men vi är även många med fräknar som försökt dölja dem under tonåren, så för oss är modet varmt välkommet. Framför allt då det faktiskt är väldigt vackert och tåls att framhävas mer även bland oss som har det naturligt. Ibland hjälper en trendvåg på vägen mot att uppskatta det man föddes med.

Naturliga fräknar

Fräknar kommer naturligt av genetiska orsaker som kort och gott har med pigmenteringen att göra. Det är vanligast med fräknar vid naturligt ljust eller rött hår, och en del har sina fräknar året om medan andra får dem tydligt förstärkta under sommaren men knappt märkbara under vintern. Solens strålar aktiverar nämligen pigmenten och förstärker fräknarnas färg desto mer. Den naturliga huden är vacker och pryds med dess individuella prickar och livets små avtryck likt ett vackert Tyg med mönster, varav det sistnämnda kan användas till att pryda hemmet.

Plötsligt kom trenden med fake-fräknar

När väl fräknar började uppskattas i dess naturliga form, så var modet ett faktum och givetvis kunde inte de som ej berikats med de gyllene fläckarna naturligt, vara utan. Falska fräknar kunde ses på inspirerande influencers inom såväl makeup som mode. Samtidigt började naturliga fräknar framhävas ytterligare, eller kanske helt enkelt döljas mindre.

Falska fräknar

Hur de falska fräknarna görs skiljer sig dock åt och det finns metoder som kvarstår upp till ett år. Här brukar man tala om semipermanenta fräknar som görs via kosmetisk tatuering hos professionella utförare. Fräknarna blir mer intensiva till en början men bleknar med tiden, vilket innebär att de försvinner efter 6 till 12 månader. För dem som inte är lika våghalsiga kan man själv prova med brun utan sol. Då doppar man en tunn pensel och duttar på där man önskar fräknar. På så vis får man behålla fräknarna under den tid som produkten gäller. För dem som bara vill prova på eller variera med fräknar då och då, kan olika pennor hjälpa till. Falska fräknar är så pass populära att det till och med finns särskilda fräkne-pennor för ändamålet. Tänk på att välja rätt färg. Välj en solkräm som inte ser för orange ut och en penna som ser bra ut på din hud. Ju ljusare hudton du har, desto ljusare penna och använd en mörkare penna vid mörkare hudton, precis som det brukar se ut för personer med naturliga fräknar.

Fräknar har alltid varit vackert, men nu får de äntligen den hyllning de länge förtjänat. Så oavsett om du vågar dig på trenden eller har egna naturliga fräknar, så våga visa upp dem. Du är till och med modern när du gör det!