Det personliga modet

Det personliga modet har aldrig varit så trendigt som nu och är en spegling av vårt individualiserade samhälle. Det personliga modet finns både bland modeälskare, i vardagsmodet och i det klimatsmarta modet. Att hitta sin egen stil är både bra för miljö och plånbok.

Den senaste trenden

Om du tycker om mode och att följa med i de senaste trenderna, kan du också ha ett personligt mode. Även om det är roligt att köpa det senaste, vill de flesta ändå också att deras egen personlighet kommer fram. Utifrån ett resurstänk är det också klokt att använda vissa plagg under längre tid.

Ett sätt att både följa trenderna och samtidigt ha en personlig stil, är genom att köpa klassiska plagg som står sig i alla trender, och matcha med snygga associerar. Om du köper en snygg, klassisk trench coat i svart, beige eller mörkblått, så kan du enkelt matcha den med sjalar och halsdukar i senaste färgerna – det blir en snygg färgklick – eller bära den senaste skomodellen. Du kan också satsa på att ha klassiska ytterkläder, men låta det trendiga synas i blusen, klänningen eller tröjan. En kombinerad klassisk och trendig stil återfinns ofta hos studenter – personer som behöver tänka och planera. Om din dröm är att börja plugga, sitta på trendiga kaféer och få se mycket av världen, så är det klokt att använda Hpguiden.se så att du kommer in på det program som du önskar – den innehåller både det klassiska kunskapen, och det senaste du behöver kunna för att komma långt!

Det personliga vardagsmodet

Att hitta sin egen stil gör plånboken glad. Ett tips är att köpa kvalitet i den stil som du gillar, för att kläderna både ska sitta bättre och hålla längre. De flesta hittar efter ett tag det personliga vardagsmode som de trivs med utifrån personlighet; sportigt, klassiskt, lite nördigt, feminint eller jeans och t-shirt. Det är många som hittar sin stil, men istället kan ha problem med att de alltid är likadant klädda. I så fall kan man använda associarer i senaste stuk för att skapa något nytt. Om du alltid har byxa och tröja, kan du testa nya vinklar på favoriten: byta ut tröjan mot en kofta eller pullover eller kanske våga en annan färg på byxorna.

Det klimatsmarta modet

Det finns två slags klimatsmarta moden: kläder i ekologiskt och återvunnet material samt att handla second hand. Båda är någorlunda snälla mot miljön, men det senare också mot plånboken. Det bästa är att försöka använda sina saker så länge som möjligt eller ge bort det som man inte själv använder. Men det är många som följer den klimatsmarta trenden för att de tycker om att handla på second hand: möjligheterna att skapa en personlig stil är så mycket större. Om du tycker om 60-talsmodet, så kan du skapa något nytt genom att köpa vintagekläder från 60-talet och kombinera dem med andra favoriter. Du kan också hitta begagnade kläder att sy om till den stil som du vill ha. Möjligheterna är oändliga, förutsatt att man är lite modig och händig – och vågar gå sin egen väg!