Den sportiga trenden

Under våren 2017 har den så kallade sportiga trenden växt sig allt starkare. Det är en trend som egentligen var etablerad redan år 2016, men som togs ett steg längre på catwalksen för vårkollektionen 2017. Den ”sportiga looken” bestod tidigare oftast av ett par gympaskor till ens vanliga kläder, eller kanske till och med i kombination med ett par löpartights. Det var en look som antydde en sportig och aktiv livsstil, något många självklart vill emulera. Det var helt enkelt trendigt att se ut som om man var på väg till gymmet, fast man kanske inte ens tänkt träna den dagen.

Under våren 2017 utvecklades den sportiga trenden, och man började se allt fler sportjackor och sportbyxor (utöver löpartightsen) i designernas kollektioner. Man kunde bland annat se denna trend hos Alexander Wang, DKNY och Versace. Nu är det med andra ord helt moderiktigt att bära sportkläder från topp till tå, eller att bära en sportjacka över sin vanliga ensemble. Jackan ska helst vara i ett vindtätt material, och får gärna vara färgglad, med block i olika färger – man kan ana en viss 80-talsinspiration. Andra trendiga detaljer är töjbara dragskor (både upptill och nedtill på jackan). Om du vill få egen inspiration, och hitta mängder av snygga sportjackor och andra fritidskläder, ska du gå in på Fritidsfabriken.se.

Ytterligare ett sätt att fixa den sportiga stilen är med rätt accessoarer – inget säger till exempel ”jag är på väg till gymmet” lika mycket som en snygg träningsväska eller sportig ryggsäck. Förutom att dessa väskor nu är trendiga, är de dessutom praktiska, då de har gott om utrymme och oftast är mer ergonomiskt utformade än vanliga datorväskor eller kontorsväskor.

Fördelen med den sportiga trenden är naturligtvis att om man faktiskt är på väg till gymmet efter jobbet eller någon annan gång under dagen, så är man redan rätt klädd. Det faktum att det är trendigt att bära gympaskor och följsamma träningskläder gör också att det är lättare att få in vardagsmotion i sin dag – man kan lätt ta trapporna två steg i taget istället för att åka hiss, gå till och från jobbet istället för att åka buss eller göra några lättare styrkeövningar på lunchrasten.