Det franska modet

Frankrike och dess huvudstad, Paris, har länge ansetts vara ett Mecka för modeintresserade, och världens modeblickar vänds ständigt mot Paris gator och de kläder som franska kvinnor bär. Många är de som har försökt imitera denna unikt franska stil, men det kan vara svårt att imitera något som de flesta inte ens kan sätta ord på. Vad är det som gör franskt mode så speciellt?

Om man frågar fransyskorna själva får man skiftande svar, men några saker verkar de hålla med varandra om. En sådan sak är till exempel att franska kvinnor inte bryr sig särskilt mycket om mode och trender (!). Istället följer en typiskt fransk kvinna sin egen stil, och går sannolikt ganska enkelt klädd i jeans året runt. Det ska inte se ut som om hon försöker vara trendig. Det som många uppfattar som ”parisian chic”, den där franska stilen, ligger istället i kvinnans attityd, hur hon bär kläderna och hur hon rör sig, menar fransyskorna.

Om du skulle vilja besöka Paris för att studera det franska modet och den franska stilen på närmare håll, och dra dina egna slutsatser kring vad som gör den så speciell, ska du gå in på Kampanjjakten.se. Där kan du bland annat hitta en rabattkod till Hertz, så att du kan hyra bil att åka dit i till bättre pris. Då kan du istället lägga pengarna på parisiskt mode.