Modeveckorna i världen

 

Vad kan vara roligare eller mer effektivt när man söker efter nya stilar, än att gå på någon av de säsongsburna modeveckorna som anordnas runt om i de stora städerna i världen?

Att se de vackra fotomodellerna bära de senaste kreationerna från världens mest eftertraktade modeskapare, är en dröm för många. För de som redan gjort det eller gör det varje säsong, vet dock att det är ett stressfyllt arbete och till slut ganska tråkigt att springa på visningar under en hel vecka. Intrycken kan helt enkelt bli för många och köerna och väntan fruktansvärt irriterande.

Paris Fashion Week

Modeveckan i Paris är den äldsta och mest prestigefyllda av dem alla. De allra mest kända och inbitna namnen ryms allihopa här i den franska huvudstaden som räknas som modets Mecka. Här har Coco Chanel visat upp sina kreationer med Balmain och Dior, och än idag leds dessa märken vidare av kända namn som Karl Lagerfeld, Maria Grazia Chiuri och Olivier Rousteing.

New York Fashion Week

Tillsammans med Paris modevecka, är nog denna den mest anmärkningsvärda om man får chansen att gå på den. New York har sedan en tid nu legat i jämnvikt med de franska modeskapare och anses vara modestaden nummer ett, numera. Mycket av det, tack vare den världsberömda skolan Parsons School of Design och tv-programmet Project Runway som körs härifrån. Många talangfulla nykomlingar börjar numera i New Yorks modevärld och jobbar sig uppåt innan de blir världskända.

London Fashion Week

I London ligger den berömda designskolan Central Saint Martin´s, och spottar varje år ut nya, heta talanger. Detta har gjort att Storbritannien kan vara stolt över sina många, begåvade designers som Galliano, Stella McCartney och Hussein Chalayan. Modeveckan i London brukar beskrivas som mer äventyrlig och konceptuell och inte lika kommersiell som New York.