Babymode

För många är graviditeten en tid av längtan och förväntningar. De blivande föräldrarna pysslar med barnkammaren, köper barnvagn och pyttesmå babykläder. Vi vill att våra barn ska få den allra bästa starten på livet! Därför är det inte konstigt att det också går trender i både inredning, kläder och accessoarer för småttingarna. Inte för att de själva bryr sig särskilt mycket, utan för att vi som föräldrar vill att våra minsta ska ha en fin miljö runtomkring sig. Utöver form och funktion så vill vi dessutom att både kläder och leksaker ska vara så miljövänliga och giftfria som möjligt. Det finns idag ett antal märken som är inriktade på babymarknaden och som kan stoltsera med både giftfria och ekologiska textiler, miljövänliga färger och hög stilfaktor. Som blivande eller nybliven förälder finns det en uppsjö av både fysiska och webbaserade butiker att shoppa loss på för att hitta det allra senaste babymodet.

Mjukt, ekologiskt och gulligt

 

De flesta bebisar har storlek 50-56 i kläder när de föds och som blivande förälder är det lätt att köpa massor av dessa pyttesmå gulliga plagg. Bebisar växer dock väldigt snabbt och efter bara några veckor är det större storlekar som gäller. Därför är det oftast inte nödvändigt att köpa särskilt många plagg i den allra minsta storleken, satsa istället på färre plagg men av god kvalitet. I basgarderoben för de allra minsta bör det finnas ett antal bodies, byxor, strumpor och mössor. Utöver detta kan ytterplaggen varieras beroende på säsong. För vår- och sommarbebisar är det extra viktigt med solskydd, som till exempel solhatt, för att skydda bebisens känsliga hy. Tänk på att välja plagg i mjuka miljömärkta naturmaterial som bomull och tvätta gärna plaggen en gång med parfymfritt tvättmedel innan användning. Om du som blivande förälder vill prova kläderna innan nedkomsten så låna hellre vänners bebisar i lämplig storlek istället för att låta katter, kaniner eller mindre hundar agera provdockor. bebiskläder är för bebisar och fungerar inte särskilt bra för våra fyrfota familjemedlemmar.

Användbara och trendiga accessoarer

Utöver kläderna så finns det ett antal smarta accessoarer som gör den första tiden med det nya lilla livet både enklare och snyggare. Barnvagnen är oftast den största investeringen, tänk på att beställa den i god tid eftersom det brukar vara några veckors leveranstid på nya vagnar. Oftast byts överdelen av vagnen från liggdel till sittdel när barnet själv kan sitta upp. med en snygg sittdyna barnvagn finns möjligheten att addera ytterligare komfort, sittdynor och åkpåsar kommer i en mängd olika varianter och tyger för ett personligare uttryck. Skötväskan är ett annat måste för föräldrar till barn i blöjåldern, även här finns möjlighet att välja mellan många olika utföranden, allt för att hitta den som matchar dig och din bebis perfekt. Även åkpåsar, sittdynor, skötväskor och filtar kan fås i ekologiska varianter, perfekt för den miljömedvetna föräldern. Tänk på att alltid välja varianter som går att tvätta i maskin eller har avtagbara överdrag så förenklas bebislivet ytterligare.