Trender just nu

 

Under en tid nu, har 70-talet varit mycket hippt på den västerländska modemarknaden. Man har kunnat se de utsvängda benen på jeansen, blommiga blusar i hippiestil, patchwork i form av olika tyger som är sammansatta och en hel del mocka.

Sakta men säkert har man också kunnat skåda små detaljer från 80-talet, men de flesta var nog överens om att de stora modeskaparna aldrig skulle våga introducera axelvaddarna och de stentvättade jeansen igen. Ack så fel de hade!

Det är precis det som gäller om man ska vara trendig idag. Axelvaddarna är på intåg igen, gärna på stora, dubbelknäppta kavajer och på t-shirtar. Jeansen bör gärna ha samma form som mamma-byxorna, dvs med hög midja och avsmalnande ben och var inte rädd för at köpa de stentvättade varianterna. Stentvättade jeans ser ut som om de vore lite flammiga och jackan kan gärna matcha underdelen.

Den tuffa hårdrockskulturen som rådde på 80-och 90-talen i form av bandmedlemmarnas logotyper upptryckta på t-shirtar, tillsammans med nitar och revor är också supertrendigt just nu.

Färgerna rosa och rött som under lång tid varit tabu, är något man ser på de flesta catwalks för tillfället. Med andra ord – 80-talet är tillbaka!