Svenska klädbutiker på nätet

Många väljer att vända sig till de webbshoppar som finns på nätet för att handla sina kläder. Därför kommer vi i det här inlägget att berätta lite mer om några av de mest populära svenska webbshopparna som finns på nätet.

NA-KD

NA-KD uttalas naked och är en av Sveriges största och mest populära webbshoppar. NA-KD grundades år 2015 av Jarno Vanhatapio som också var med och grundade Nelly, vilket är en annan populär klädbutik på nätet som vi går mer in på sedan. På deras hemsida https://www.na-kd.com/sv hittar du massor av snygga kläder, skor, accessoarer och smycken för damer. NA-KD är särskilt populärt bland unga tjejer eftersom företaget ofta samarbetar med populära influencers som tagit fram uppskattade klädkollektioner.

Nelly

Nelly grundades år 2003 av Jarno Vanhatapio. Men eftersom Jarno numera fokuserar på konkurrenten NA-KD så har Nelly en annan VD sedan år 2020 som heter Kristina Lukes. När företaget först startade så sålde de främst mode för damer. Men numera finns det både kläder, skor, accessoarer, smycken och skönhetsprodukter för både herr och dam på deras hemsida.

Junkyard

Om du är ute efter lite mer alternativa kläder som går enligt streetstilen så är företaget Junkyard det du bör kolla in. Junkyard grundades år 2002 och var en av de första i norden som fokuserade på att sälja mode till herr och dam som följer skate och streetstilen. På deras hemsida kan du hitta en hel del olika populära varumärken. Till exempel Fila, Adidas, Thrasher, Nike och deras egna varumärke som heter Junkyard. De säljer kläder, skor, accessoarer och prylar för den som är intresserad av skate.

Madlady

Ett annat exempel på en klädwebbshop som har lite mer alternativa kläder i sitt utbud är företaget Madlady. Madlady grundades år 2011 och är idag en av Sveriges mest framgångsrika webbshoppar, kanske just för att de säljer moderiktiga kläder som inte går att hitta i vanliga klädbutiker. På deras hemsida kan du hitta kläder, accessoarer, skor, skönhetsprodukter och även en del inredning.

Boozt

Boozt är ett företag som säljer kläder i sin webbshop på nätet. Boozt grundades år 2007 och de har sitt huvudkontor i Malmö. På deras hemsida säljer de mode och skönhetsprodukter för barn, herr och dam. En anledning till varför Boozt har nått sin framgång är för att de på sin hemsida säljer en hel del varumärken som annars kan vara svåra att få tag på och är mer exklusiva. De har varumärken som är dyra och även varumärken som de flesta har råd med.

Chiquelle

Sist men inte minst så har vi företaget Chiquelle. Chiquelle är ett företag som säljer mode för dam på nätet. Chiquelle grundades år 2012 och är idag en väldigt populär webbshop som lockar många unga tjejer med trendiga kläder och accessoarer.